Rotfylling

Nerven i tannen kan bli skadet.Det kan skje uten at man merker noen ting, eller det kan gi kraftig tannverk i form av ising ved inntak av varm og kald drikke, eller kraftig dunking / murring i kjeven, med eller uten hevelse. Det vil da bli behov for å gjøre en rotfylling.


Rotfylling betyr å fjerne nerven i tannen med hjelp av små filer. Det kan gjøres i løpet av ett eller flere besøk, avhengig av årsaken til hvorfor tannen må rotfylles, og hvor vanskelig det er å finne nervekanalene og rense ut disse. Noen tenner har flere nervekanaler, og behandlingen kan derfor ta lang tid. Dersom rotfyllingen gjøres i flere seanser, vil tannen bli fylt med et antibakterielt innlegg og midlertidig fylling i perioden mellom behandlingene.


Noen ganger kan det bli ny betennelse på en tann som allerede er rotfylt, eller det kan være andre utfordringer som gjør det vanskelig for allmenntannleger å utføre behandlingen. Da kan vår spesialist i rotfyllinger i de fleste tilfeller utføre nødvendig behandling slik at tannen ikke går tapt.


Når tannen er ferdig rotfylt, er nerven erstattet av et plastisk materiale. Tannen må i tillegg repareres med en ny tannfarget fylling eller krone.